lørdag 19. februar 2011

nesten magisk!!

Noen uker utpå nyåret ble stuen på ny tømt for møbler og dilldall, og fylt opp med plast og digert stillas. Over takbjelekene ble det bygget et midlertidig golv. Så var det klart for innleid malerhjelp til å gå løs på den gedigne jobben med å få det mørke furutaket vårt til å bli strålende hvitt! Hverdagsmagi!!!


Det gikk i grunnen raskt unna, selv om det ikke alltid føltes slik undervegs!! Og forandringen er fenomenal!!! Vi har forhørt oss hos mange eksperter og forståsegpåere for å lære den beste og mest holdbare løsningen for maling av takpanel. Vi har vært på befaring flere steder for å se med egne øyne hvordan resultatet kan variere. Og vi skjønte raskt at erfaringene og rådene spriker i alle himmelrettninger- it's a jungle out there!!


Taket vårt har vært lakket en gang i fordums dager, så vi valgte til slutt å hoppe over både pussing av tak og kvistlakk. I steden er det påført to lag med sperregrunn og ett toppstrøk med oljemaling. Så får vi bare håpe at det var tilstrekkelig. Siden dette taket er gammelt håper vi også at vi slipper at det sprekker opp og lager stygge skjøter.


Fargen på toppstrøket heter 'Chi', og er samme som vi bruker på alle karmer, lister og dører. Samtidig som malerkaren bedrev sin magi på taket vårt fikk jeg malt de fire dørene på loftet.  Det er litt av en jobb når vi skal male absolutt alt av dører og lister i hele huset, men det er vel anvendt tidsbruk når en ser resultatet!!! Det blir så fiiiiint!!


Undervegs hadde vi en morsom sebraeffekt på loftet, en ble nesten litt svimmel av å se på!! Hiver bare på en mengde undervegsbilder her,  og noen små glimt av det ferdige resultatet. Bildene er tatt i dårlig lys, men de gir vel et inntrykk?!? Skal prøve å ta gode bilder til en forandring når stuene er ferdig møblert og stylet!! :-)


Å bo midt i denne plasthaugen i ukesvis kan være en utfordring for både store og små. En morgen jeg stod opp hadde eldstejenta vært på farten og laget seg en liten, koselig krok for rekreasjon! Det stygge stillaset ble unektelig mye triveligere på denne måten!!


I skrivende stund holder vi på og maler veggene på loftstuen- og jeg er så fornøyd med fargen!!! Det nermer seg med museskritt at vi blir ferdig til å møblere stuene nå. Prøver å smøre meg med tålmodighet, men det er neimen ikke enkelt når alt tar så laaaang tid!!! I morgen er vi ungefri, så da satser jeg på å få mye gjort!!

Håper du har en fin helg. Ta deg gjerne tid til å slenge inn en kommentar her- blir veldig glad for tilbakemeldinger på det vi gjør!!

Ingen kommentarer: