tirsdag 9. august 2011

Vår 'nye' trapp!

Når jeg skal oppsummere hva vi har gjort på i sommer, er trappen et godt sted å begynne. En gang i tiden var den en svær og ruvende furutrapp, omgitt av julerøde vegger. Lite pen var den, men den viste seg å være den stygge andungen som vokste opp til å bli en vakker svane!!

Det første vi måtte gjøre var å bli kvitt den røde veggen. Det viste seg å faktisk være den verste jobben, da det er høyt opp og langt ned. Vi fant heldigvis tid til å samarbeide om jobben- alt går mye lettere og raskere når man er to!! Tre strøk måtte til, og enda kunne vi tatt et strøk til- tapetet er fullt av små riller som gir ulik skyggevirkning alt etter hvordan lyset faller. men vi satser på å skjule de verste partiene med bilder! :-) Fargen er samme som på stuen: hvit lin. Og for å holde på tradisjonene brukte vi spannet med 'easy clean'-maling først og malte over to strøk etterpå- det er slik det skal gjøres, er det ikke det da??? :-D

Alt av gelender ble tatt ned og vi har levd i lite barnevennlige omgivelser noen måneder nå... Jeg hadde lite håp om at det skulle skje så veldig mye mer med trappen på denne siden av jul. Vi mangler jo ikke prosjekter  å ta fatt på, og dette var en jobb vi begge gruet oss til. men plutselig en dag følte vi oss litt ovenpå og hev oss rundt og fikk det gjort. Og så viste det seg at det slett ikke var en så avskrekkende oppgave som vi hadde trodd!! På to dager gikk trappen fra sin stygge, malingsflekkede furutilværelse...


...til å bli lekker og lysegrå! Den ser nesten myk ut der den svever mellom etasjene, og jeg bare elsker trappen min! :-)Vi kunne sikkert vært veldig nøye med å pusse ned og sparkle bort hvert hakk og kakk- men jeg er så utrolig glad for at vi ikke gjorde det. Fordi; Nå viser trappen sin historie, den har levd et liv og vært med på mye rart sammen med familien som bodde her før og med familien som bor her nå. Hver eneste skavank vitner om at her bor det levende mennesker!Nå står gelenderet klart(vel nesten klart hvertfall, vi gikk tom for maling på slutten) til å remonteres for å gjøre trappen trygg å ferdes i igjen. Det har vært mye jobb å male det, og når vi legger til at det ikke er bare bare å få det på plass igjen heller, så tror jeg at konklusjonen må bli at det likevel hadde vært enklere å male det der det var!! For skruene går i oppløsning, enten når vi tok gelenderet ned, eller når vi prøver å sette det opp. Og 'noen' glemte å notere seg hvilke deler som hang hvor, så det blir et helt lite puslespill å få det sammen igjen. Festlig!!

Men det skal bli fint tilslutt!


Trappen er malt med 'Epolan V akryl' fra Nordsjø, en mellomgrå farge; S 4000-N. Den er slitesterk og tåler mye ferdsel opp og ned. Fargen ble valgt ved et tilfelle- de klarte nemlig ikke å blande 'chi', og vi tok ikke sjansen på en annen hvitfarge. Men vi er strålende fornøyde med fargen, så det var nok rett og slett bare meningen at det skulle være sånn!

Gelenderet har jeg først grunnet med rester av sperregrunn som vi hadde etter takmaling. Så var det meningen å male et toppstrøk med oljemaling, men siden jeg hater å male med oljemaling ble det utsatt og utsatt. Da det viser seg at dørene jeg har malt med grunning og olje lett skaller av når de får seg et kakk, ble det enda mindre motiverende å gå i gang. Helt til vi kom på å bruke golvmaling; Den er jo laget for å tåle stor slitasje, og må vel fungere like godt om den kommer litt over golvhøyde!?!! Den er dessuten vanntynnbar og derfor mye bedre å jobbe med enn oljemaling- så da fikk gelenderet svingt seg med malingsrullen og jobben ble gjort.

Nå håper jeg det ikke blir alt for lenge til jeg kan vise bilder av trappen med gelenderet oppe!


2 kommentarer:

Hegeslilleboble sa...

Så fint det ble!!!! Koselig blogg du har også :).

Vi holder på med prosjekt trapp selv så dette var kjekt å se, det ble kjempebra. Mannen min driver og pusser og pusser da.... så det kan ta sin tid dette. Iallefall når det tas etter jobb :).

OTiiBE sa...

Takk for det! :-)

Lykke til med trappe prosjektet. Blir deilig når det er gjort!!