tirsdag 16. august 2011

Velkommen inn i systuen min!


 Endelig kan jeg ønske velkommen til ferdig innredet syrom. Det tok ikke så lang tid å fylle rommet, enda så digert det er! jeg synes jeg har fått plass til veldig mye, og for første gang har jeg skikkelig system på sysakene. Fortsatt mangler et bord, så mulig jeg må gjøre om noen ganger før jeg blir helt fornøyd. Men i alle fall er det mulig å sy her nå, og det er jo hele poenget!

Rommet er delt inn i ulike soner, det falt seg naturlig pga den digre støtteveggen som deler av rommet innerst.


Til høyre for døren har jeg stående en sofa. Her kan jeg sitte og slappe av mens jeg blar i sybladene mine og funderer på hva jeg skal sy neste gang. Her håper jeg også å få besøk av mange skravlelystne (og gjerne sygale!!) venner. Det vanker gjerne en kaffekopp også, om noen tar sjansen på kaffien jeg lager.. :-D

Innerst i kroken står to bokhyller. Nøyaktig hva jeg skal fylle dem med vet jeg ikke enda, først tenkte jeg å fylle dem med bøker, men her er bare plass til en brøkdel. Vi har manko på bokyller, så der må vi tenke ut noe lurt. Noen av hyllene er reservert til jentenes kreative sysler, alt fra spill til tegnesaker og bunkevis med ferdige tegninger. Har jo ikke plass til alt de lager på veggene, men det er veldig koselig å titte gjennom av og til!


Som dere ser har jeg god golvplass- og det trengs!! Det er her jeg klipper til plaggene jeg syr, og det vil nok ofte være dekket av mitt kreative kaos! På andre siden av støtteveggen satte jeg min gamle Ekspedit hylle. Den har flottet seg med litt hvitmaling før den fikk flytte inn, rammen var kølsvart tidligere, og det ville jeg ikke ha inn i mitt vakre, lyse rom! Mannen snek seg til og dekorerte siden på hyllen med gamle postkort- opptrykk av gamle reklamer. En annen ikea-hylle passet akkurat foran støtteveggen,. Jeg er stadig usikker på hvilken funksjon denne hyllen skal ha, men at den trengs er jeg ikke i tvil om!!


Så kommer vi til det aller helligste!! :-) Og så jeg som trodde at Ekspediten ville romme all verden!! Den er ikke helt full enda, men så savner jeg også fortsatt noen av stoffene mine!! jeg ante ikke at jeg hadde så mye, og enda har jeg sortert ut en diiiger eske med stoff som skal kastes/gis bort/selges... Jeg begynner å innse at det er litt begrenset hva jeg selv kommer til å sy, og da er det liten vits å beholde ting som ikke inspirerer meg! Kanskje er det noen der ute som venter på akkurat det stoffet?? Det kommer nok til å komme ett innlegg eller to om det senere også.


Her er noen av skattene mine!! Noe er sortert etter type stoff, som fleece, velour, kordfløyel osv. Jeg har minst to hyller med avlagte klær som kanskje kan bli redesignet til noe kult, en hylle med ufoer, og en med ferdigsydd... To kasser er fylt til randen med rester, jeg måtte faktisk ta meg sammen og kaste litt av dem også- jeg lager tross alt ikke sååå mange applikasjoner! :-D


Mellom Ekspediten og peisen står Diana og drømmer om å få seg ny kjole. Jeg går og venter og lengter etter boken 'Made by me', og når den er i hus skal det nok bli minst en klinkekult-kjole her i huset også!!


Koselig å tenne noen lys, så fikk peisen en funksjon likevel! På hyllen over har jeg alle trådsnellene mine. Her kommer jeg nok til å sette opp en hylle til- må jo utnytte plassen best mulig.


Sentralt i rommet står selvfølgelig SYnne og OLai!! Det var deilig å se dem igjen, og det virker ikke som om de har tatt skade av å stå lagret i kjelleren så lenge.


På veggen bak har jeg, foruten bilder av mine vakre øyenstener, hengt opp en gardinstang. Her har jeg snurret opp alt jeg har av bånd (vel, nesten alt...) på ruller av ymse slag (dorull osv). Her henger de lett tilgjengelig, og til inspirasjon for nye prosjekt. Det er så oversiktlig, nå kan jeg til enhver tid vite hva jeg har og ikke har. Før låg alt i en eske, og det var umulig å ha kontroll! En liten lyslykt fikk også plass, enn så lenge..


Rett ved siden av symaskinene har jeg Macen. Dermed er jeg sikret besøk av både smått og stort her i huset, og slipper forhåpentlig å være alene hele tiden. Det gir også lett tilgang til blogger og forum hvor jeg henter inspirasjon og kunnskap, for ikke å snakke om at jeg får skravlet fra meg litt på nett. Jeg kan også ha på musikk, eller se på nett-tv mens jeg syr, så macen er verdt hver eneste krone den kostet!


Intet syrom uten strykebrett. Det er fortsatt ikke morsomt å stryke, men nå kan jeg hvertfall ikke skylde på omgivelsene (eller utstyret..). I kroken der ligger to ruller med boblestoff. Det er vel antakelig fra 70-tallet, og jeg var så heldig å få arve det fra en kollega. Det røde skal jeg ha selv, det blå blir kanskje lagt for salg siden.


Jeg har det med å lage fryktelig lange innlegg, og dette blir intet unntak- men jeg må bare vise disse siste bildene også!! Eldstejenta fikk nemlig æren av å innvie syrommet, med sitt første selvsydde produkt noensinne!! Litt hjelp til å klippe ut, og stryke faldene, samt at jeg startet hver søm for henne- ellers har hun sydd alt selv. Og resultatet ble veldig bra! mange av sømmene var forbausende bene, og jeg trengte ikke ta opp igjen noe- vet ikke om det kunne sies om mitt første produkt!!  :-D


Nå håper jeg at mange av mine venner får lyst til å komme og se rommet i virkeligheten også!! Velkommen skal du være!

3 kommentarer:

Therese Kleppe sa...

Hyggelig å få se det nye syrommet ditt i dag;-). Lyst og fint. Puten til Iben ble også en suksess. Klem

Bravo sa...

Hurraaaa! :spretterchampagne:
Endelig er syrommet til Otiiben oppe og går, dette blir så bra!!
Klem fra B

Adine sa...

Flinke I. Skal se hun blir både ballettdanser og designer ;)