lørdag 28. januar 2012

Boblejakke

Ikke så rent lite stolt kan jeg nå presentere min aller første fôrede jakke. Og den ble fiiiin, om jeg får lov å si det selv!! :-D


Jeg var så heldig å få flere meter stoff av en kollega i høst, og deriblant dette fantastiske boblestoffet. Det stammer fra 70- eller 80-tallet, fra den gang min kollega selv brukte mye tid foran symaskinen og produserte klær til egne barn. Jeg skjønte raskt at dette stoffet måtte bli til en jakke, men jeg måtte først finne det perfekte mønsteret, og ikke minst opparbeide meg litt inspirasjon til å sy. Høsten har i så måte vært lang og mørk og trøtt!! Nå begynner sylysten å våkne til live igjen, og jeg rekker nesten ikke å sy ferdig ett plagg før jeg er godt igang med å planlegge det neste. Endelig trives jeg foran symaskinene igjen!


jeg klarte til slutt å finne det ultimate jakkemønsteret i ett blad jeg hadde liggende- men til min store fortvilelse oppdaget jeg at jeg hadde rotet bort snittmønsteret! Utgjort! Men heldigvis har jeg mange gode syvenner rundt omkring og en av dem, Alin, forbarmet seg over meg og sendte mønsteret i posten. Jeg tegnet av i to størrelser og sendte mønsteret tilbake før jeg fikk sjansen til å rote det bort. :-) Det hører med til historien at snittmønsteret mitt dukket opp igjen knapt en uke senere da jeg fikk åpnet noen bokkasser. Uansett er det utrolig takknemlig å ha gode venner som stiller opp!


For interesserte må jeg jo da få med at mønsteret er hentet fra Ottobre nr 6/2008, og det heter 'tellu täckjacka'. sømforklaringen er på svensk, noe jeg ikke alltid behersker like godt- så jeg endte med å gjøre ting etter eget hode og å søke støtte i diverse blogger når ting ble vanskelig. Det fungerte jo godt nok- for jakken ble ferdig den.


Jakken er foret med mørkerød fleece fra stoff og stil, og har svart glidelås. Frøkna som eier jakken mente det ble for lite farger, så hun fikk selv velge ut ett stoff til lommeposene og litt pynt på ryggen. opphengshempe i samme stoffet ble det også, og jammen dukket ikke Otiibe-lappene mine opp i akkurat rette øyeblikk- de har jeg savnet fælt! (som dere skjønner er vi fortsatt ikke ferdig med å pakke ut etter flyttingen... helt fortvilende, men man får ikke gjort alt på en gang desverre.)


Det er en god del detaljer på jakken som kanskje ikke er synlig ved første blikk. Mange sømmer og stikninger og striper på tvers som skal stemme overens.  Jeg har prøvd å være veldig nøye med å få alt til å stemme, og synes selv jeg har lykkes ganske godt med det. seksåringen er også fornøyd og ville absolutt ha på jakken med det samme. Hun bruker vanligvis str 128, men jeg valgte å bruke str 134 så hun kan ha å vokse i, og det er jeg glad for. Jakken er ikke så mye større enn den bør være, men nå har hun plass til tre lag med klær under. Passe varm til en normal vestlandsvinter, så lenge det ikke blåser veldig mye!


Heldigvis har jeg mye igjen av boblestoffet enda, og jeg har flere planer for det. Men først skal åtteåringen få seg en jakke, samme mønster men andre stoff. Kanskje jeg får til å lage en føljetong av hvordan den jakken blir til?


Føljetongen kan du finne her: del 1, del2, del 3

7 kommentarer:

Barbro sa...

Så flott og så herlig en jakke! Du kan absolutt være stolt av den! Kjempeflink er du og enda bedre at den gav inspirasjon og masse sylyst! :D

Inki sa...

Kjempeflott jakke, så flink du er!

fru-jansen sa...

For en flott jakke!
Du må gjerne lage en føljetong, for dette synes jeg ser avansert ut. Fint snitt på den, rett og slett kjempefin!

hjemme bra sa...

WOW!
Kjempe imponert!!!

Shamu sa...

Nyydelig og supergodt arbeide! Søkkimponert!

Bravo sa...

Wow, så FIN den ble, Ottersen! Nydelig!

Soltoppen sa...

Så flott den ble. Godt at søm er som sykling, så det gjør ikke så mye om sylysten er fraværende en liten stund innimellom.