søndag 31. januar 2010

små plagg til små mirkaler!


Jeg er så heldig å få jobbe i en prematuravdeling. De ørsmå babyene er utrolig skjønne, og det er veldig givende arbeid!! I lengre tid har jeg hatt en idè om å sy prematurklær, og i oktober klippet jeg ut fire små dresser. Jeg ble vel nesten ferdig med to før de havnet i ufo-haugen, men nå har jeg endelig tatt meg sammen og fått ferdig tre av dem. Den siste, en rosa, er halvferdig så jeg får se om jeg får ånden over meg en dag...

Det forbauser kanskje ingen andre enn meg at det er utroooolig pirkete å sy klær i denne størrelsen, og når man stadig glemmer å gjøre ting i riktig rekkefølge så blir det ekstra pirkete!! På alle dressene er det noen detaljer som jeg ikke er fornøyd med, og ingen ble like. :D Disse dressene blir derfor ikke lagt for salg, men donert til avdelingen min. Frister det å sy flere prematurklær??? Nja... ikke med det aller første hvertfall- jeg tror at om jeg skulle tatt meg noenlunde bra betalt for arbeidet så ville disse ørsmå plaggene blitt urimelig dyre!! De kan jo tross alt bare brukes noen få uker!


I dag var det snø og strålende sol en stakket stund og jeg skulle skynde meg ut og få tatt bilder i det fine lyset. Jeg måtte bare sy ferdig noen kjoler først (skal bloges om i neste innlegg...) og innen jeg kom meg ut var selvfølgelig lyset litt mindre strålende!! Derfor kommer ikke fargene så veldig godt frem på bildene. Men i alle fall har jeg sydd to lilla dresser og en turkis/lime (og altså en rosa/oransje som ikke er ferdig..)


Stoffene jeg har brukt er alle fra stoff og stil, og er velour, rib og fleece. mønsteret har jeg tegnet selv med utgangspunkt i en dress jeg fant på jobb. Dressene lukkes med trykknapper. Størrelsen er sånn ca 45cm, tror jeg, og skal passe til babyer på rundt to kilo++. Søøøøte!!! :D


De fine hjertene på den turkise og en av de lilla har Sysiden kuttet ut med laser for meg, da jeg var på sytreff i oktober.

6 kommentarer:

Adine sa...

Kjempesøte! Kan tenke meg det var litt av et arbeid, ja. Det var vel de du begynte på når vi hadde sy- (eller klippe-ut-stoff-)dag på Askøy i høst?
Eg har fått skikkelig ånden over meg no. E snart ferdig med barnekjole nr to :)

OTiiBE sa...

Hurra for syånd!! Jeg har også fått tilbake sylysten etter lang tørke!! Kommer snart mer i blogen, det tar bare så lang tid å bloge!!

Disse dressene hadde jeg med til Bergen i oktober, ja.. så det har ikke gått fort! Har flere ufoer liggende som jeg håper å få ferdig relativt raskt! samtidig som jeg har tusen nye ideer som presser på!!

hjemme bra sa...

Kjempe skjønne!!!
Du er flink!!!
Snakkes en dag.

Lissen sa...

Disse var virkelig skjønne!

Jeg er spent på hvordan dette lasergreiene gjøres jeg da.. har aldri sett det

Lissen sa...

Disse var virkelig skjønne!

Jeg er spent på hvordan dette lasergreiene gjøres jeg da.. har aldri sett det

Lillis sa...

Så utrolig søte de ble!!!