lørdag 28. januar 2012

prosjekt jakke, del 1

FORBEREDELSER

Ofte har man bare lyst til å dure i veg med symaskinene, men før man kommer så langt er det jo endel ting man trenger å gjøre.


Her har jeg samlet de stoffene jeg vil bruke til denne jakken. Dette skal bli åtteåringens jakke, og hun har fått være med og bestemme. Utgangspunktet var en turkis kordgardin. hun ville gjerne at den skulle fores med rosa fleece, og de oransje detaljene har kommet til litt tilfeldig etterhvert. Den oransje glidelåsen var opprinnelig tenkt brukt til den røde boblejakken, men fargene ble helt feil sammen. Her passer det derimot helt fint! Jeg har også en pakke oransje bisebånd som jeg vurderer å bruke- det spørs bare om jeg får det til!!


Mønsteret er heldigvis ferdig tegnet av og klippet ut- det er den kjedeligste jobben synes jeg! Mønsteret er det samme som sist: 'tellu täckjacka' fra Ottobre 6/2008. størrelse 140 denne gangen.


Så får man begynne å klippe til alle delene som jakken består av. Til lommeposene brettet jeg stoffet i fire og fikk da skjært til alle fire i en operasjon. Jeg er stor fan av skjærekniv og matte! Jeg bruker som regel golvet når jeg klipper/skjærer til stoffene, der har jeg god plass og jeg slipper at det blir ujevnt drag i stoff som faller utfor bordkanten.


Litt pynt og en remse til hempe klippes til i en fei. Jeg kjører på med lik pynt som på den første jakken. Litt dårlig fantasi kanskje, men det ble så fint og passer like godt til denne jakken! Er det forresten noen som vet hvor jeg kan skaffe mer av dette stoffet?? Det er deilig, myk flanell og hadde passet perfekt til et prosjekt jeg har i tankene.


Jeg tar meg god tid til å klippe til de ulike delene. hvis jeg er nøye her blir sluttresultatet som regel bra! Jeg passer også på å vaske alle stoffene før jeg syr i dem, da unngår jeg at sømmene revner eller at det farger av i første vask.


Nå er alle delene klippet til og jeg er klar til å kose meg!! Fortsettelse følger! :-)

Her finner du del 2 og del 3

1 kommentar:

Anna GL (ekte heimelaga) sa...

Jeg syns du er tøff som bryter på med en jakke. Tror kanskje ikke det er noe for meg. Ikke helt enda, hvertfall. Det var flotte farger, så jeg gleder meg til å se hvordan det blir til slutt. :) PS får du til å bruke skjærekniven(rullen) på runde kanter også?