mandag 21. mars 2011

Skjer det noe eller??

 Det har vært stille i bloggen en stund nå, og det virker som det står litt stille i heimen også. Noen dager virker hele oppussingsprosjektet totalt overveldende og jeg får følelsen av at vi aldri kommer til å bli ferdige!! Da er det vanskelig å finne motivasjonen som trengs for å ta frem malekostene igjen.


Utendørs skjer det heldigvis saker og ting!! Snøen kommer og går, en dag har vi strålende solskinn en annen er det regn og blåst. jeg lengter ut i hagen, og ønsker meg tid til å pusle og grave og se på alt som spirer og gror. Lørdag rakk jeg så vidt å titte på noen gule krokus som har dukket opp i bedene, men jeg hadde ikke tid til å hente kameraet og forevige dem- håper solen dukker frem igjen før krokusene er avblomstret!! I krukkene spirer og gror det i stor fart- de ivrigste har nå fått komme frem foran vinduene til spisestuen, slik at vi kan glede oss over prosessen også når været ikke frister til lange utendørsopphold!!


Det neste på programmet var egentlig å legge ferdig golvet på loftet. Her skal vegg til vegg teppet byttes ut med parkett. Vi har brukt noen dager på å få bort teppet og deretter lagt på kne for å få bort limet... Dette er en støvete drittjobb, og jeg lurer på om vi noensinne vil bli kvitt alt støvet???Nå kunne vi egentlig vært klar til å legge parketten, men vi har selvfølgelig kommet på noe lurt som forsinker prosessen!! Slik er det bare, det er visst en naturlov eller noe- det hender hvertfall hele tiden!! Mange som er innom lurer på om vi ikke bare skulle ha lukket igjen hullet ned til stuen under og fått en stor loftstue istedenfor. Dette vil jeg ikke både pga lysforhold i stuen nede og fordi det ville sett merkelig ut med peisen- mener jeg!! Men nå har vi kommet på at vi kan få i pose og sekk!! Ved å bygge ut gulvet litt, men uten å lukke helt-  får vi større loftstue, men også mye luft og lys ned, og peisen får bevare all sin enorme verdighet. Kult og bra, og alle hjerter fryder seg, men dette nye golvet må altså bygges før vi kan legge parketten, og det er jo ikke bare bare og hvertfall ikke noe som jeg går løs på !!

I mellomtiden får man bare leve med rot og rusk og kaos overalt og prøve å finne andre prosjekt å kose seg med...


For eksempel kan man male bad!! Vi har et lite wc innenfor entreen, akkurat passe stort til sitt bruk, men passe kjedelig og utdatert- med gjenglemt 'pynt' fra forige eier. Det har helt klart forbedringspotensiale, men så veldig mye penger ønsker vi likevel ikke å bruke på dette rommet. Loftsbadet er også noe utdatert med sine 90-tallsfarger! Et knøttlite, smalt bad som helt sikkert kan gjøres sprekere! maling er innkjøpt, knagger og håndtak og diverse er skrudd ned, og veggene er vasket med salmiakk. Nå gjenstår bare å finne energien og lysten til å slenge på litt maling... Den nye fargen tror jeg hvertfall skal være sprek nok- fortsettelse følger!! ;-)


1 kommentar:

anne - moseplassen sa...

hehe, kjenner til de lure ideene som bare sinker prosesser ja...
Og våren varer heldigvis lengre når sola ikke skinner, så krokusen blomstrer nok ikke av med det første :)