tirsdag 8. mars 2011

sukkersøte barnerom!


Da kan jeg endelig vise frem et par rom til!! Først ut er det rommet som ble sist ferdig. Minstejenta ønsket seg lilla rom, og det har hun virkelig fått!! Hehe, kanskje i overkant for de fleste voksne, men hvilken småjente ville ikke trives her inne??


Seng, pult og stol er fra Skeidar, lysekronen fra Bohus. Sengetøy og gardin (ligger på senga, vi har visst glemt av å kjøpe gardinstang..) fra Kid og pyntepute fra åhlens. Golvteppet husker jeg ikke hvor er fra, men om noen lurer kan jeg sjekke det ut senere.


Tre gode skuffer til oppbevaring av diverse. I tillegg skal hun få inn et par kommoder til klær og sikkert noen hyller/skap også etterhvert. Det blir nok lenge mellom hver gang det er så ryddig som nå, så jeg prøver å nyte det!! :-)

Det har stoppet litt opp med golvlist-malingen min, så de får komme på siden. Rommet skal få lufte av seg litt noen dager til før det blir innflytting- noe jeg tror denne jenta synes er like greit. Hun har overhode ikke noe hastverk med å flytte på eget rom, hun har jo bodd sammen med storesøstra hele sitt liv!!


Et par bilder fra før og undervegs i oppussingen.


Eldstejenta ønsket seg blått rom, med litt grønt, og vi har gjort vårt beste for å oppfylle hennes ønske også. Dette rommet har i grunnen vært ferdig malt i mange uker, men manglet gulv og møbler. Opprinnelig var planen å legge korkgulv, da det er lunt og mykt å sitte på. men 'korkmannnen' ville visst ikke selge noe gulv til oss, og tok aldri kontakt tilbake på tross av maaaange henvendelser! Derfor ble det billigste laminat i stedenfor- altså ett hardt, kaldt og superglatt gulv... Men begge jentene har fått myke gulvtepper, så de kan sitte på gulvet og leke uten å bli kald og sår i rumpen! :-)


Begge rommene er tapetsert med 'veggfornyer' før de ble malt. Dette tapetet suger maling som en svamp, noe jeg var litt treig med å oppdage- så den dyre 'easy clean' malingen havnet under en billigere sort på deler av rommet... sjakktrekk!! :-) Det blå rommet har to strøk maling, det lilla fikk tre. Strengt tatt bør vi ha på ett lag til med blått, men det får holde- for alt vi vet varer ikke den blå perioden hennes så fryktelig lenge likevel, og så blir det mas om oppussing om noen få år! 


 Denne sengen stod igjen fra forige eier, men er nå blitt pusset opp med to lag grunning og ett strøk oljemaling (chi) Pulten skal også males, det er bare blitt glemt bort i alt det andre.


Lampe og gulvteppe fra Bohus, gardin fra Kid, wallstickers fra Coop Obs Bygg, kontorstol fra Skeidar. Så vet dere det! ;-) Skapdørene og skapene innvendig er også malt- det tror jeg var den verste malejobben hittil!! Jeg har angret meg mange ganger på at vi ikke rev ned hele skapet, men det ble jo bra- og ganske kult- til slutt!!


Litt 'bling' er viktig for oss jenter!! Jeg får ikke gjennom mine ønsker om 'bling' i resten av huset, så derfor tar jeg den helt ut her inne!! Diamanter både på gardinstang, skapdører og skuffene på senga, i tillegg til lysekrona- små detaljer som gleder både små og store jenter!!Slik så dette rommet ut før oppussing. på det første bildet er jentene på besøk før vi overtok huset. På siste bildet er forsåvidt oppussingen i gang- for her var selvfølgelig furutak i alle rom!! :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

super fine rom:) gleder mej stort til å få sjå på rett:) dåkke e kjempe flinke
klem fra marte, som gjerne skulle gjort en innsats for dåkke....skal bli flinkere å sende mannen:)