tirsdag 27. juli 2010

... litt fra hagen....
Vi hadde tidlig ferie i år og drog fra hagen akkurat i det den tok sats for å vokse seg stor og frodig. Slikt gjør man jo ikke ustraffet, så resten av sommeren har vært et kappløp mot ugraset!! Jeg ligger dårlig an for å si det slik.... Da kan man jo velge å se det som en trøst at det hvertfall ikke har vært nødvendig å fly rundt med vannslangen i tide og utide!!


Årets ferie ble lagt til Bergen og Stavanger, hvor vi faktisk fikk hilse på solen opptil flere ganger!! Det var også herlig å oppleve Bergen under Rhododendronblomstringen, noe jeg har lengtet etter i flere år!! De øverste bildene her er tatt i hagen som tilhørte mine besteforeldre. Det er mange år siden hagen ble stelt skikkelig, men Rhododendronene står like fint enda!!! Nydelig!!


Det ble liksom ikke like heftig å komme hjem til våre egne Rhododendronbusker, men jeg er uansett veldig glad for at de kom med blomster overhode etter flyttingen tidligere i vår!


På grunn av nevnte ugraskrig er det bortimot umulig å få tatt fine bilder fra hagen. Ikke hjalp det at gressklipperen gikk til streik heller. Det gjorde den selvfølgelig like etter at naboen hadde striglet sin hage, og dermed ser det desto verre ut hos oss!!!


I staudebedet er det vel kun sommerblomstene som bidrar med farge akkurat no, men hostaene vokser bra da!! Plantene med flikete blader er noen sommerblomster jeg sådde som frø i mai. De er såvidt i gang med å sette blomster nå. Det har hjulpet godt å få noen varme dager etter en våt og kald sommer!!


Av de tredve staudene jeg kjøpte fra Bakker i mai er det maks ti planter som har overlevd. Det er jo alt for dårlig, så det har jeg tenkt å klage på!! I mellomtiden har vi vært på Plantasjen og handlet på salg, så nå har jeg fått fylt på med litt forskjellig i staudebedene mine. Nøyaktig hva det er jeg har kjøpt vet jeg ikke helt sikkert, da det meste er avblomstret eller ikke har satt i gang med blomstringen enda. Da blir det jo bare ekstra spennende å følge med i hagen til neste år!!


Det er ikke bare blomster og ugras som trives i hagen vår. Denne fantastisk ekle skapningen og opptil flere slektninger av ham holder til i stenmurene mine, og synes det er utrolig festlig å hoppe frem når jeg kommer med hagehanskene mine og skal plukke ugras!! Jeg klarer ikke helt å bli venner med dem, men så lenge de ikke hopper PÅ meg skal de få leve i fred!!


Da er det så uendelig mye kjekkere at denne karen flyttet inn!! Tøffen heter han, fordi han er så tøff - som minstejenta sier. Han er også deilig og myk og kosete og leken og rar. Og han stortrives i hagen og er knapt til å få inn på godværsdager, men holder seg helst inne i regnvær. Fornuftig kar med andre ord!!


Nå begynner Lavendelen og rosene å gjøre seg gjeldende i hagen! Denne ble kjøpt for noen år siden fra Bakker, da overlevde en av fem planter. Av årets Bakker-handel overlevde ingen Lavendel! Men jeg har fått tak i flere fra Plantasjen som vokser fint, så jeg er ikke i tvil om hvor jeg skal handle plantene mine heretter!!

Dette var årets første rose, og nå spretter de raskere enn en rekker å oppdage dem!! Jeg elsker roser!! Denne rosebusken er vel blitt mer et lite tre- det har forlengst vokst meg over hodet!! Klatrerosene trives også godt i år- jeg tenker å lage et eget innlegg om dem litt senere i sesongen.

Håper alle nyter sommeren, med eller uten sol!! Jeg holder en knapp på en solrik lørdag- da er det nemlig Sommerfest på Giske. Hvis du befinner deg på sunnmøre og har anledning til å ta turen, er det virkelig å anbefale!! En skikkelig folkefest på et av Norges vakreste steder!!!

1 kommentar:

Suleima sa...

Du er så flink! Hagen ser da flott ut! :) Jeg strever bare med noen få blomster i krukker, og selv de overlever ikke alltid pga den hersens brunsneglen som spiser opp alt før det rekker å spire. Men de problemene ser heldigvis ikke ut til å være hos dere. Lykke til videre og nyt sommeren!
klem fra meg.