fredag 30. juli 2010

Sommerfest på Giske!!


Denne helgen er det igjen klart for Norges beste festival!! Dette er et stort spleiselag/vennefest, hvor alt er laget til på dugnad, det er gratis å komme inn og artistene opptrer gratis. Det kommer artister fra inn og utland, jeg gleder meg særlig til Maria Mena, men det er mange mange andre som også blir kjekke å oppleve!!

Og det hele er lagt til kanskje klodens vakreste plass- lille Giske på sunnmøre! Med utsikt til både hav og sunnmørsalper, skal det noe til å slå denne beliggenheten!! Vi håper på knallvær, men får det nok strålende også om det skulle regne!

Vi tropper opp hele familien fra det braker løs på morgenen med barneforestillinger, og kommer til å traske rundt på festivalområdet og se, høre, oppleve og kose oss hele dagen. Alle som befinner seg i noenlunde nærhet bør  ta turen til Giske denne lørdagen!! Det går busser fra Ålesund, og det kan nok anbefales å kjøre kollektivt denne dagen- da det fort blir fullt på den lille, vakre øya!!

Bildet er fra i fjor og viser gromgutten Alexander Rybak i aksjon med fela. Rundt 15 000 mennesker stakk innom Giske den dagen!!

Kommer du???

tirsdag 27. juli 2010

... litt fra hagen....




Vi hadde tidlig ferie i år og drog fra hagen akkurat i det den tok sats for å vokse seg stor og frodig. Slikt gjør man jo ikke ustraffet, så resten av sommeren har vært et kappløp mot ugraset!! Jeg ligger dårlig an for å si det slik.... Da kan man jo velge å se det som en trøst at det hvertfall ikke har vært nødvendig å fly rundt med vannslangen i tide og utide!!


Årets ferie ble lagt til Bergen og Stavanger, hvor vi faktisk fikk hilse på solen opptil flere ganger!! Det var også herlig å oppleve Bergen under Rhododendronblomstringen, noe jeg har lengtet etter i flere år!! De øverste bildene her er tatt i hagen som tilhørte mine besteforeldre. Det er mange år siden hagen ble stelt skikkelig, men Rhododendronene står like fint enda!!! Nydelig!!


Det ble liksom ikke like heftig å komme hjem til våre egne Rhododendronbusker, men jeg er uansett veldig glad for at de kom med blomster overhode etter flyttingen tidligere i vår!


På grunn av nevnte ugraskrig er det bortimot umulig å få tatt fine bilder fra hagen. Ikke hjalp det at gressklipperen gikk til streik heller. Det gjorde den selvfølgelig like etter at naboen hadde striglet sin hage, og dermed ser det desto verre ut hos oss!!!


I staudebedet er det vel kun sommerblomstene som bidrar med farge akkurat no, men hostaene vokser bra da!! Plantene med flikete blader er noen sommerblomster jeg sådde som frø i mai. De er såvidt i gang med å sette blomster nå. Det har hjulpet godt å få noen varme dager etter en våt og kald sommer!!


Av de tredve staudene jeg kjøpte fra Bakker i mai er det maks ti planter som har overlevd. Det er jo alt for dårlig, så det har jeg tenkt å klage på!! I mellomtiden har vi vært på Plantasjen og handlet på salg, så nå har jeg fått fylt på med litt forskjellig i staudebedene mine. Nøyaktig hva det er jeg har kjøpt vet jeg ikke helt sikkert, da det meste er avblomstret eller ikke har satt i gang med blomstringen enda. Da blir det jo bare ekstra spennende å følge med i hagen til neste år!!


Det er ikke bare blomster og ugras som trives i hagen vår. Denne fantastisk ekle skapningen og opptil flere slektninger av ham holder til i stenmurene mine, og synes det er utrolig festlig å hoppe frem når jeg kommer med hagehanskene mine og skal plukke ugras!! Jeg klarer ikke helt å bli venner med dem, men så lenge de ikke hopper PÅ meg skal de få leve i fred!!


Da er det så uendelig mye kjekkere at denne karen flyttet inn!! Tøffen heter han, fordi han er så tøff - som minstejenta sier. Han er også deilig og myk og kosete og leken og rar. Og han stortrives i hagen og er knapt til å få inn på godværsdager, men holder seg helst inne i regnvær. Fornuftig kar med andre ord!!


Nå begynner Lavendelen og rosene å gjøre seg gjeldende i hagen! Denne ble kjøpt for noen år siden fra Bakker, da overlevde en av fem planter. Av årets Bakker-handel overlevde ingen Lavendel! Men jeg har fått tak i flere fra Plantasjen som vokser fint, så jeg er ikke i tvil om hvor jeg skal handle plantene mine heretter!!

Dette var årets første rose, og nå spretter de raskere enn en rekker å oppdage dem!! Jeg elsker roser!! Denne rosebusken er vel blitt mer et lite tre- det har forlengst vokst meg over hodet!! Klatrerosene trives også godt i år- jeg tenker å lage et eget innlegg om dem litt senere i sesongen.

Håper alle nyter sommeren, med eller uten sol!! Jeg holder en knapp på en solrik lørdag- da er det nemlig Sommerfest på Giske. Hvis du befinner deg på sunnmøre og har anledning til å ta turen, er det virkelig å anbefale!! En skikkelig folkefest på et av Norges vakreste steder!!!

en liten sommerveske



Det har ikke vært så mye sommer å snakke om hittil i år, men det er jo fortsatt Juli, så det er kanskje håp om litt sol og varme fortsatt?? Det satte hvertfall inn med skikkelig godvær straks ferien min var over!! Selv om det ble mange innedager i løpet av ferien ble det ikke brukt så veldig mye tid foran symaskinene mine, hvertfall ikke så mye som jeg hadde ønsket meg. Men jeg har da fått sydd denne lille vesken som min mor bestilte i fjor sommer en gang...


Hun har selv valgt ut dongeristoffet og bestemt fargen på foret. Så har jeg dykket ned i samlingen min av bånd og knapper og kom til slutt frem til denne kombinasjonen. På ene siden har vesken fått en pyntebord bestående av tre ulike grønne bånd og en grønn knapp. Siden det er litt lilla/rosa i blomstene på det ene båndet, fikk den andre siden knapper i liknende farger + limefargede kroklisser. Lilla otiibe lapp ble det også.


Inni har vesken fått to mindre lommer med en liten rosa blomst til pynt, en liten glidelåslomme, og en større glidelåslomme som deler vesken i to rom


En liten veske, men den rommer likevel veldig mye!! Veskens mål er ca 20 x 21 x 6cm, hanken ca 88cm


En liten kattepus klarte å få klørne sine i hanken mens jeg såg en annen veg, og dermed ble også hanken pyntet litt med blomster i passende farger.
Mønsteret er mitt eget.
Vaskes på 40 grader
 pris 500,-

mandag 5. juli 2010

Møt Diana!!



Etter å ha drømt om å få eie min egen sømbyste i lengre tid, besluttet jeg at årets bursdagspresang til meg selv måtte bli nettopp det!!(Hun ble kjøpt litt på forskudd siden vi la ferien til stoff og stil-land!!) Hun er et lekkert lite stykke og hun heter Diana i følge embalasjen hun kom i!! Siden hun er litt av en jojo-slanker kan hun passe i kjoler sånn ca i størrelsene 36-42. Ganske praktisk når hun skal bo her hos meg!!

I dag er hun pyntet i en kjole i str 38. Den er sydd i et mykt bomullstoff med litt strech, det har litt denimlook på avstand men er ikke det. Ermene er i et tynt rødprikkete stoff fra s&s. Ellers har kjolen en mengde små detaljer!! Kjolen er solgt!



Kjolen har skråbånd i rød sateng rundt skuldre/rygg og har fått to knapper på en skulder...


... og tre søte blomsterknapper på motstående erme. Ermene har fått rød rullefald.


Nederst har kjolen fått enda et par knapper på noen litt abstrakte applikasjoner- er det epletrær eller ballonger eller noe helt annet??? Det får bli opp til den som ser!! Her er kroklisser med sløyfe i siden, rødt fløyelsbånd og rysjekant i samme stoff som ermene.

Kjolen kan bli din om du har lyst på!! Kanskje får jeg også somlet meg til å legge den i epla-butikken min, men vil du ha den er det bare å sende meg en mail!!

pris: 800,- + porto
vaskes på 40 grader