mandag 17. oktober 2011

høstblues

Ja, det har visst jeg fått et snev av i år!! Ett par runder med influensa har fått meg litt ut av likevekt og jeg sliter med å finne overskudd og motivasjon til alt jeg må, vil, skal, bør osvosv. Være seg oppussing, husarbeid, blogging,  hva vi skal ha til middag eller håndarbeid, jeg mangler rett og slett inspirasjon!!

På tide å snu trenden, og hale meg selv opp av gørra!! Prøver å tenke positivt, og prøver å utfordre meg selv til å stå på selv når lysten mangler. Jeg har fått sydd litt innimellom, men det vil seg liksom ikke helt for tiden, det er alltid noe som blir feil og da mister jeg lysten på hele prosjektet. Dermed har det blitt endel ufoer de siste ukene.

Lørdag trodde jeg at jeg endelig fikk hull på byllen, da eldstejenta skulle i bursdag og hadde absolutt 'ingenting' å ha på seg!! (begynner det ikke litt vel tidlig???) Et plutselig glimt av inspirasjon, og det føltes absolutt overkommelig å produsere en kjole på to timer!! Etter litt kreativ diskusjon med dattra var stoffene klare, og jeg riktig kooooste meg med å klippe og sy. Deilig følelse etter gammelt!! Så får det bare våge seg at det ble litt krøll på dette prosjektet også... som at jeg ikke kan mitt eget mønster godt nok til å vite forskjell på for og bakstykke... og at dattra ikke liker ballongermer, men hadde ment det skulle være rette ermer. Pytt sann, kjolen ble brukandes og hun lot seg hvertfall overtale til å bruke den denne ene gangen! :-)

Kjolen er sydd av turkis velour (stoff og stil), retro dynetrekk (gave fra LilleLeo), og rosa ribb (gave fra en kollega). En liten blomst med knapp til pynt. Mønsteret er mitt eget, med litt krøll :-), str 140.

Strikkingen går det bedre med, for det lar seg kombinere både med late kvelder foran tvn og rolige netter på jobb. Etter to topper med mye ribbestrikk ønsket jeg en større utfordring, gjerne noe som kunne vare noen uker. Jeg hadde fire nøster naturhvit Drops Merino Ekstra Fine, og funderte lenge på hva jeg skulle bruke det til. Etter tips fra en nettvenninne kom jeg på å halvvere mønsteret til 'prinsesse Marys svøb' slik at det blir et sjal.

Gjennom jobb har jeg funnet mønsteret tilpasset premature barn- Det er mange som strikker til de små og gir i gave til avdelingen. Disse teppene er bare utrolig vakre, og familiene blir utrolig takknemlige for de flotte gavene!!

Garnet mitt var egentlig tre ganger for tykt til dette teppet, men omgjort til sjal passet det perfekt. Jeg gjorde en del tilpassninger selv også. Midtstykket er strikket på pinne 3,5. Der valgte jeg glattstrikk i stedenfor riller. Mønster bordene er strikket på pinne 5, og den ytterste borden har jeg forlenget i begge ender slik at sjalet kan surres rundt halsen. Det er strikket som et trekant sjal, altså halvparten av midtstykket og border på to kanter.

Jeg hadde trodd det skulle være kjempevanskelig og ta evigheter å strikke dette mønsteret!!  Men jeg begynte mandags kvelden og hadde festet siste tråden på lørdag!! Det gikk nesten skuffende fort, for nå er jeg tom for tråd og har ikke budsjettert garnkjøp denne måneden. Krise!! :-) Det som ikke er krise er at jeg ikke vil kvi meg på å ta løs på et 'svøb' i normal størrelse en annen gang- det må helt klart være overkommelig, selv om det selvfølgelig vil være mye mer jobb enn dette sjalet!2 kommentarer:

hjemme bra sa...

du er så flink! Både til å sy og strikke! Eg er skikkelig nybegynner på syfronten - men har oppdaga at det er spennende og kjekt! Har fått en del gamle skjorter og da er det ikkje så farlig om det ikkje blir så bra... På strikkefronten går det i rett og rang maskre. Har ikkje avansert til hull- og flette- strikk....
Holder på med pulsvarmere med perler på :-)

lise sa...

Herlig kjole! Fin kombo av stoffer.