tirsdag 8. juli 2008

oioioi- disse må jeg visst prøve snart!!

Sakset fra skravlingen på sykroken:
Browniesmuffins


"Browniesmuffins" er FANTASTISK HERLIGE muffins!!! Muffinsene får en litt seig konsistens og en myk og litt klebrig kjerne. Sjokoladesmaken er nydelig!!! I tillegg er de svært raske å lage:-)
Ingredienser:

200 g kokesjokolade
100 g smør
3 store egg
3,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:

Smelt smør og sjokolade i en kjele. Avkjøl til lunken. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel og vaniljesukker. Rør raskt sammen til en jevn deig.

Ha papirformer i et muffinsbrett og fordel deigen i formene (se tips).

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 20-30 min. Muffinsene skal ha fått en fast skorpe, men kjennes myke når du klemmer på dem. De vil fortsatt være litt flytende i midten når de er varme, men de stivner når de er kalde.

Avkjøl muffinsene helt i muffinsbrettet. Løsne de kalde muffinsene fra formen med en skarp kniv og hvelv dem ut av muffinsbrettet.

Tips:

Muffinsene blir store og fine hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du kan da fylle opp formene uten at muffinsene mister fasongen.

Har du ikke muffinsbrett kan du bruke vanlige, doble papirformer. Fyll da ikke formene for fulle, ellers renner deigen over kanten under steking. Du får da flere små muffins som trenger noe kortere steketid.

Muffinsene holder seg myke dersom de pakkes godt inn i plast. De kan også fryses.Og når jeg først er igang, sakser jeg inn blåbærrull fra bloggen til annesand:

3 dl (5-6) eggehviter
3 dl sukker
1 pk (1/2 dl) vaniljesauspulver
100 g hakkede mandler
170 grader i ca 20 minutter

Fyll:
1/3 l kremfløte
frosne blåbær


Pisk eggehviter og sukker stivt. Rør forsiktig inn vaniljesauspulveret. Fordel marengsmassen på bakepapir i langpannen. Strø mandlene over og stek på midterste rille.
Hvelv den stekte marengsen på et håndkle på en rist. La marengsen avkjøles, men ikke for lenge. Pisk fløten til krem som bres over marengsen. Fordel bær utover. Rull kaken sammen og sett den kjølig.

1 kommentar:

Umulia sa...

Jeg har tagget deg :) ta en titt i bloggen min så ser du.

Du lager så mye fint,blir helt satt ut av hardangersømmen!
Og de brownie muffinsene skal jeg helt klart prøve!

Hilsen "Umulia"
(sykroker)