lørdag 7. juni 2008

murbyggern

Nå har vi da komt et museskritt videre mot drømmehagen... Først et bilde fra sånn det såg ut for et par dager siden.

I går fikk jeg gravd klart til murbygging, og bar stein fra andre steder på tomten. De låg klar i en haug, så når mannen kom fra jobb, ble han "lett oppfordret" til å sette i gang og bygge. Han tok oppfordringen og her er resultatet. (snille mannen :D) Bildet er fra en annen vinkel, men dere klarer kanskje å kjenne igjen trestokken som stikker ut midt i muren.(likner nesten en sten i det øvre bildet) Det er en diger stamme som går antakelig et godt stykke inn under plenen- altså ikke mulig å få vekk. Den er også grunnen til å arbeidet stoppet opp sist vi bygget på muren....
Vi har lagt plast bak stenene for å begrense ugressvekst de første årene hvertfall... Er ikke helt ferdig med å rense dette nivået for ugress- vanvittig gjenstridig noe av det- jeg brakk tom et grev i forsøket på å bli kvitt det!! Foran den nye muren skal I. få "sin egen hage". I år hvertfall, blir vel muligens gjort om senere. Har planer om å ha flate stener til å tråkke på, med kryptimian i ulike varianter innimellom. Problemet er at de vokser så sent- så må jo ha minst 30-40 planter for at det skal se noenlunde ut med en gang.
Siste bildet viser fortsettelsen... Her er vi visst ikke helt enige om hvordan vi skal gjøre det?!? Jeg har lyst til å lage et buet bed med en lav murkant foran, der bedet skrår svakt opp mot plenen. A. mener at muren ikke vil få nok støtte, og at vi evt må støpe. Må fundere litt på om jeg heller skal prøve å grave litt mer, og bare bygge mur slik vi har gjort det... Problemet er alle røttene og stammene som finnes i tusentall- det er "bare" 1/2m x 2m som må graves bort, men det kan være mange dagers arbeid å få det til!!

Vi er også nesten tomme for sten(???) Så må begynne å bære lange veger for å få nok- da sier det seg vel selv at den løsningen som krever minst sten er den foretrukne???
Vi eier bort til den planken som naboene har lagt som avgrensing mot plen. Siste stykket mot grensen har jeg tenkt å lage en trapp/sti ned mot lekeplassen.

1 kommentar:

OTiiBE sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.