fredag 28. januar 2011

Spisestuen!

På tide å vise noe nytt herfra nå?? Kjenner at det ikke er så fristende å bloge når det er så tungvint å få overført bildene til blogen. Men jeg har mye jeg har lyst til å vise dere, så jeg knipser stadig nye bilder i håp om at problemet bare løser seg av seg selv en vakker dag... :-)


Spisestuen vår er et litt vanskelig rom, med dør til entrè og kjøkken, åpent inn til stuen, trapp til loft og kjeller og stor glassdør ut til terassen. Helt fra første stund var dette en yndet plass å slenge fra seg rotet, og jeg tror jeg får en herlig jobb med å avvenne alle fra slike uvaner!!!


Rommet har mye naturlig lys med store vinduer på to sider, men likevel virket det ganske mørkt tidligere med mørkerøde vegger og all den gule furuen!! Nå er rommet ganske så forandret, med hvite tak og karmer. To av veggene (pluss en liten krok) er malt i min nye favoritt farge: Skyggeblå, en silkematt maling fra Lady som ikke reflekterer lys. Fargen er mye mørkere og gråere enn jeg hadde trodd, men helt skjønn!! Rommet tåler jo også litt mørke farger pga alt lyset utenfra! De andre veggene skal males i samme farge som stuen; Hvit lin.


Nå venter vi på den nye spisestuen vår - endelig skal vi ha skikkelige møbler her og bli kvitt de stygge spisestuestolene vi hadde fra før!! Det gamle bordet vårt har vi andre planer for. Jeg gleder meg til å kunne dekke til fest i ferdig stue!!


I mellomtiden går det sakte men sikkert fremover. Den siste uken har vi hatt en kar innom nesten daglig for å male stuetaket. Han er nå godt i gang med siste strøket, og forandringen er enorm!!! Da gjør det ingenting at vi nok en gang må leve med stort stillas i stuen, samt et provisorisk 'golv' over takbjelkene.


 Jeg er endelig i gang med malingen selv også, og har fått malt alle dørene på loftet + vinduskarmene i trappen hvite. Det gjør sitt til at det som tidligere liknet en lys og hvit loftstue nå fremstår mer som en gusjegul, innrøkt salong... Men det har jo alltid vært meningen å male veggene også, når vi finner tid!!


Det tar jo litt tid å bo seg inn i et hus- kanskje særlig når man bor i et oppussingsobjekt! Men selv om det kan være slitsomt til tider, så har det sin sjarme også!! Heldigvis er jeg ikke lei av å male enda!!


Ønsker alle mine lesere en fin helg! jeg er plutselig tilbake med nye bilder fra huset- og snart kommer det noe håndarbeidsrelatert også! har jo nesten glemt av at jeg egentlig er en hobbyblogger!! :-)

1 kommentar:

anne - moseplassen sa...

så fint det ble med maling! Virkelig herlig å se mørke 90talls farger transformeres over til vårt århundre. (Jeg har altså også hatt de fargene der før..)