søndag 9. januar 2011

en liten desemberoppsummering.

De siste dagene av november var superhektiske med å flytte og vaske ut rekkehuset. Etter planen skulle vi mellomlande i noen slektningers feriehus, men gamle, uisolerte hus og sprengkulde går fryktelig dårlig sammen!! Vi holdt ut to-tre netter før vi fant ut at vi ville få det bedre i kjelleren i nyehuset. Slik ble det til at vi har campet midt i oppussingskaoset de siste ukene.


Første måltidet ble inntatt på kjøkkengulvet, fremfor ovnen og med jakke og varme tøfler på- det var virkelig beinkaldt tidlig i desember!!


En tom stue kan brukes til å danse i...


eller ta en pust i bakken!


Stakkars Tøffen syntes at all denne flyttingen var noe forvirrende og stressende! Han har tisset inne i hus (bortsett fra i kattedoen) to ganger i hele sitt liv. Første gang var på mellomstasjonen vår, andre gang var i sengen vår i nyehuset!! En god start!! :D Nå har han heldigvis funnet seg godt til rette både inne og ute. Han ser ut til å trives med å ha mange gjemmesteder inne og flere steder rundt huset hvor han kan påkalle vår oppmerksomhet når han har lyst å komme inn.


Ganske raskt kom dette stillaset på plass i stuen. Det er HØYT under taket her, og selv om vi  ønsker å bli kvitt all furuen, så er vi ikke så lystne på å male her selv!!! Vi har leid et par karer som skal gjøre det for oss, men ting blir ikke alltid som forventet...


Egentlig skulle det gå ganske raskt og greit å male ferdig både det ene og andre rommet, hadde vi tenkt oss!! men da hadde vi ikke reknet med at mannen min skulle få lungebetennelse og ligge strak nesten to uker. Eller at malerne skulle bli forsinket med både det ene og det andre og det tredje.... Slikt skjer jo, men fortvilende når man står midt oppi det!


her er stuen sett fra en annen vinkel. Diiiger peis, ja! og noen irriterende digre takbjelker som jeg ønsker dit pepperen gror!!!!! mannen bare ler av meg når jeg sier at det er umulig å ta fine bilder av stuen med slike utvekster!! :D Hehe- mulig jeg har vært for mye i bloglandia når jeg tenker slik??? De skal males i samme farge som veggene etterhvert, så forhåpentlig blir de mindre fremtredende da!!


Sett fra stuen inn mot spisestuen. Karene som hjalp å bære pianoet nektet å bære det ned i kjelleren hvor jeg helst vil ha det. Kan jo forstå dem da... Nå er det flyttet til soverommet vårt, og der kan det være det må bli!!


Jeg er en pingle med høyder, men med mannen syk måtte jeg gjøre et forsøk på å bestige mount-stillas i stuen for å vaske veggene!! Og når jeg først kom meg opp måtte jeg ha bildebevis, så kameraet ble med opp!! Denne vinkelen får dere neppe se igjen!! Her sees litt av loftstuen.


uppsi- det var langt ned, ja!!


Når takmalerne aldri kom benyttet vi sjansen til å male veggene. Alt som var i førsteetasjehøyde tok jeg selv...


Mens svigerfar var grei og malte derfra og opp!! han har visst ingenting i mot å leke apekatt fra tid til annen!


Fargen vi har valgt til stuen heter 'hvit lin'. Den så veldig hvit ut først, men når vi fikk malt listene hvite kom det frem et gråskjær i den. Jeg er veldig fornøyd med fargen!!


Mens vi jobbet på kunne vi jo ikke glemme at det var adventstid og at julen stod for døren! Jeg pyntet så godt jeg kunne i kjelleren, men salongbordet måtte også tjene som spisebord, og ingen hadde egentlig tid til å dra duken av og på tre-fire ganger om dagen, så da endte duken oppi hyllen på veggen...


og 'adventsstaken' forsvant nesten mellom snytepapir og annet rot....


... svigermor kjøpte blomster til oss for å gjøre det mer hjemmekoselig! Og det gjorde de jo- særlig når man lærer seg å bare overse alt rasket rundt... (husmora var jo oppgradert til malerlærling og hadde hverken tid eller ork til å fjerne så mye som en utbrent fyrstikk engang....)


hva kan jeg si???...pepperkaker i en boks i vinduskarmen og en utslitt juledekorasjon.... vel, jeg forsøkte da å skape julestemning i hvertfall!!! *lol*


Her er vinduskarmene i ferd med å bli hvite. På lister, karmer og tak bruker vi fargen Chi. Vi har brukt uendelig mange meter maskeringstape til nå!!!


mandag før jul ble stillaset tatt ned, med uforrettet sak. Da var det diskutert frem og tilbake hvorvidt de kunne klare å bli ferdige lillejulaften dersom de fikk startet mandags morgen.... *angst*!!!


Sent onsdag kveld- to dager før julaften- kom de første møblene på plass i stuen. Møbleringen er bare midlertidig, men det har fungert fint i julen. Disse stolene er nye i anledning større hus, og er kjøpt på Signatur i Ålesund. Alle tak i normal høyde skal vi male selv, det blir så lyst og fint med hvitt tak!! I karnappet må vi bytte et par gamle spotter som ikke fungerer lengre, og da blir det antakelig lagt panel i taket der.


Tven kom på veggen, med nytt utsvingbart feste. (jippi, enda en liten fjernkontroll å passe på!!) På selveste julaften fikk vi omsider sett på tv i eget hus etter en eviglang historie med vi finner ikke ditt og datt fungerer ikke som det skal... Takk til alle venner og naboer som har bidratt til at jentene fikk sett de aller fleste episodene av jul på Månetoppen!!!


Med rekordhøyt juletre kunne vi la julefreden senke seg i heimen. Det gjorde godt å få hvile ut og kose seg sammen med familien! Tusen takk til alle som har bidratt til at vi kom så langt som vi gjorde, vi kunne virkelig ikke klart det alene!!! Og en ekstra tusen takk til mamma som både kom og hjalp oss den første uken i nytt hus og som stod på for å lage herlig mat til oss i julen- du gjorde mer enn noen kunne forvente!!!


Siste bilde viser at vi har fått malt mer enn bare stuen, men de andre rommene får jeg vise litt etter litt!!

Nå er julen pakket bort for denne gang og vi må få sving på malekostene igjen- det er jammen ikke bare bare å omstille seg etter en lang, herlig juleferie!!

1 kommentar:

hjemme bra sa...

WOW! Litt av ei hektisk førjulstid! Du er superflink til å stå på! Det blir kjempefint og koselig hos dokke. Håper å få sjå nyehuset ein dag.... Vi må komme i gang med litt maling o.l. her også. Må berre få friske karane i huset først... Og så få nokre bøtter inspirasjon og arbeidslyst - he he. Har som nyttårsforsett å få orden i dei romma i huset som til no har vore kaotiske. Har komt litt i gang. Gjer litt og litt, så blir det bra ein gong...