torsdag 14. oktober 2010

Fiin på det!!

Jeg kan like gjerne innrømme først som sist at jeg ikke er av dem som er ivrigst med strykejernet. Jeg klarer meg utmerket med krøllete sokker og undertøy, og har aldri komt på tanken at det kan være deilig å legge seg i nystrøket sengetøy- nyvasket holder lenge for meg!! Om hverdagstøyet er lett krøllete bruker jeg ikke mange kalorier på å bekymre meg over heller. Finstasen er jeg nøyere på, men det blir fort veldig travelt like før vi skal avgårde på aktiviteter som krever tøy uten krøll, for jeg har jo vanligvis ikke vært i forkant av begivenhetene og fått unna strykingen dagen før...


I alle år har jeg klart meg utmerket med et ganske ordinært dampstrykejern. Ikke noe fæncy, men det gjorde jobben sin uten å klage (klagingen tok jeg meg av ;-)) Strykebrettet derimot hadde sett bedre dager. Det var av billigste sort, med understell i tre og et trekk som var både flekkete og hullete. Tungt og upraktisk var det, og ble derfor ikke ryddet bort mellom slagene, men fungerte til daglig som avlastningsbord for stoff og dilldall som hører hjemme hos en 'sydame'.

Jeg var begynt å se meg kraftig lei på dette strykebrettet, og hadde samlet mange gode argumenter på hvorfor vi trengte ett nytt ett, og ventet bare på den perfekte anledning til å overtale mannen til å kjøpe nytt strykebrett på Europris eller tilsvarende.

For noen uker siden måtte mannen dra alene på boligmesse mens jeg låg hjemme med influensaen. Jeg er neimen ikke sikker på om denne lange beretningen hadde endt på samme måte om jeg hadde vært med. Men der på messen ble min mann overbevist om at vi trengte ikke bare nytt strykebrett, men faktisk et komplett strykesystem, med dampstasjon og greier. Herligheten koster så mange penger at jeg velger å tro at det var en feberfantasi!!

Så gjenstår det å se om vi i fremtiden sender barna til skole og barnehage i nystrøket undertøy, og om bordene blir velsignet med strøkne duker hele året og ikke bare til jul. Nå har det stått her i esken sin i vel en måned og i dag har jeg innsett at det er på tide å lese bruksanvisningen... så er jeg klar til strykingens høysesong i år også.Det er ikke meningen å bedrive reklame for noe som helst her på blogen, men ble du nysgjerrig kan du titte litt her. Det er vel tvilsomt om det blir så mye gøyere å stryke bare fordi utstyret er fæncy, men de lover at det skal gå fortere, og det høres jo ikke så dumt ut!! Om ikke annet har vi nå et mye finere (og dyrere..) avlastningsbord!!

2 kommentarer:

sunshine ¤ sa...

Hei!
Jeg har samme dampjern og bord. kjøpte det også på messe for noen år siden. Syr endel bunader og holder da på med ullstoff og linstoff. Er godt fornøyd med utstyret, speseilt linskjortene er enklere å stryke ;-)

Lykke til, bare husk å avkalk det en gang i blandt ;-)

Monica sa...

Hei!
Min kjære kjøpte den til meg på boligmessa i helgen. :)
Har ikke fått brukt den ennå, men gleder meg til jeg skal sette i gang.
Snille menn vi har. ;)

-Monica-