lørdag 21. august 2010

Forandring fryder!!


Nå kan jeg endelig få vist dere hva som har opptatt mye av tiden min denne sommeren!! Endelig fordi det er først nå jeg har fått ting såpass på plass igjen at det går an å vise det frem.... Det hele begynte med at vi skulle male over en vegg i stuen som var mildt sagt preget av at vi har barn i hus. Men når vi først var i gang kunne vi jo likeså godt ta hele stuen.

modellene her er kun for illustrasjonens skyld, det ble ellers ikke benyttet barnearbeid i utstrakt grad i denne prosessen!! :D

Før hadde vi lyst tapet, som etter seks år ikke var særlig lyst lengre. Etter litt diskusjon frem og tilbake ble vi enige om fargene- lys grå og gull!! Gullfargen var det min mann som trumfet gjennom, og jeg må si at jeg på forhånd var mildt sagt skeptisk til at dette kunne gå bra. Men vi kan jo alltids male over om det blir krise,  tenkte jeg- så hvorfor ikke være litt vågal???Å male med metallisk maling er ikke det enkleste i verden, det er bortimot umulig å få det skjoldefritt- så på fjerde strøket valgte jeg rett og slett å lage en effekt av det, ved å male små, korte strøk på kryss og tvers. Det fungerte kjempefint, selv om jeg i ettertid ser et par steder jeg gjerne skulle endret litt...

Klarer du å finne katten?? *ler*

Og det har vist seg at min mann hadde helt rett, nok en gang!! Gullstuen er virkelig gull verdt, og jeg trives kjempegodt med den!! Pga at den er metallisk reflekteres lyset godt og det blir overhode ikke mørkt og dystert, selv om fargen er mørk. Når resten av stuen er så lys og vi også investerte i et stort speil på gullveggen, så føles rommet faktisk mye større enn tidligere!! Når vi sitter i sofaen her foran tvn gir gullveggene en veldig lun og koselig stemning!! Gleder meg til å sitte her på mørke høstkvelder med tente stearinlys og fyr i peisen!!Den lysegrå fargen var også et heldig valg, synes jeg!! Den skifter litt farge etter lyset, og kan virke nesten blå innimellom. Lyseblå var mitt forslag til det som ble gullvegg, så på en måte fikk vi det som vi ville begge to!!Jeg har i lengre tid vært misfornøyd med at ingen av møblene våre matcher, her var eikelaminat og to forskjellige nyanser kirsebærlaminat. Alt kjøpt inn i tider med dårlig råd, i den hensikt å bytte dem ut når økonomien bedret seg... Men når har man egentlig råd til å kjøpe seg de møblene man egentlig har lyst på???? Det virker hvertfall langt opp og frem for oss, men vi har kanskje veldig dyr smak også??Det siste året har jeg funnet mange flotte interiørblogger som jeg leser nesten daglig. Disse damene er kjempedyktige på å dyrke frem sin egen interiørstil. Jeg har enda ikke funnet noen med en stil jeg kunne tenke meg selv, men likevel finner jeg masse inspirasjon i disse blogene!! Du finner mange av dem i bloglisten på siden her! Mange av interiørblogerne er flinke til å pusse opp gamle møbler og gi dem et nytt liv. Dette er virkelig en trend jeg liker!! Vi har alt for lett for å ty til bruk og kast, og kvitter oss lett med gamle skatter, som med litt fornyelse kan være til glede i mange mange år!! Gjenbruk og redesign er noe jeg gjerne vil gjøre mye mer av fremover.

Ikke så lett å få gode bilder i motlys, men det er kanskje mulig å ane at dette bordet var kirsebærfarget tidligere??

I hele vinter har jeg lekt med tanken på å male alle tremøblene våre for å få en mer enhetlig stil. Det var ikke helt lett å få min mann med på denne ideen, selv om jeg meldte meg frivillig til å gjøre hele jobben (ja, bortsett fra bæring av tunge møbler, da!!) Men plutselig en dag var det opphørssalg på en byggvarebutikk, og vi fikk maling på halv pris. (ja, faktisk fikk vi seks liter til prisen av fire, pga de blandet feil! eller til prisen av to blir det vel med 50%) Da var det bare å sette igang!! Jeg har alltid likt mørke tremøbler, så selv om det også er veldig fint med hvitt, valgte jeg å gå for mørkebrunt. Nå som stuen er så lys fungerer det greit!!Jeg brukte bare litt over en uke på å pusse, vaske, grunne og male spisebord, salongbord, skjenk og vitrineskap!! Det kunne gått enda raskere også, men malingen måtte jo tørke mellom hvert strøk og jeg hadde ikke all verdens med tumleplass så jeg måtte dele arbeidet opp en del. Jeg stod for det meste under terassen, med utsyn over hagen, og stort sett med fint vær. Så jeg har virkelig kost meg med jobben!! Akkurat nå er jeg litt mettet, men jeg kommer nok til å pusse opp flere møbler i fremtiden!! Eller- det blir jeg nesten nødt til- for av seks liter brunmaling har jeg brukt kun litt over en liter....*ler* Så om du har noe du kunne tenke deg å male mørkebrunt kan det være jeg har litt maling å avse!! :DNå er stuen vår fullstendig forvandlet, og jeg er kjempefornøyd!! Tanken er å få sydd nye pynteputer til sofaene også. Så langt har jeg fått sydd to, resten får komme litt nå og da. Putene vil bli forskjellige, men holdes i fargene krem, lysblå og brun.

spisestuestolene våre er så stygge at de MÅ byttes ut!! Snarlig!! *note to self* Jeg har derfor ikke brydd meg om å male stolbena.

Som om ikke dette var nok, så står vi nå fremfor en mye større forandring!! Mer om det i neste innlegg!!

2 kommentarer:

Hege sa...

Wow, sier bare jeg!! For en forandring :-)
Digger de mørke møblene dine, herlig å se noe annet enn hvitt..
Og gullveggen blir jo en hit! Kanskje det var en ide for meg også, det må jeg tenke litt på. Takk for inspirasjonen :-)

lise sa...

Så fabelaktig flott! Er det helt vanlig oljemaling du har brukt? Nå kjenner jeg det rykker litt i malelysten min!