fredag 8. mai 2009

En utfordring!!

Etterhvert har også jeg samlet meg endel stoffer som blir liggende.... det er mer fristende å kjøpe nytt enn å bruke opp det man allerede har... :) For å hjelpe meg å bruke opp noen av stoffene mine, har Alin gitt meg en kjempeflott utfordring! Og dette er visstnok bare del en!!

Jeg fikk tilsendt ferdig utklippede mønsterdeler til en kjole med tre variasjonsmuligheter, + sømbeskrivelse. Mønsteret er hentet fra Ottobre nr 3/09, og er i str 128.

Resultat:

"dancing with the Stars", sydd av et lett bomullsstoff fra Jysk. Det har hele tiden vært meningen å sy sommerkjole til I av dette stoffet, men jeg har aldri somlet meg til å finne et passende mønster. Jeg forkortet kjolen litt for å tilpasse stoffet. Se bort fra resten av antrekket- det hører ikke til :D den ble også knyttet litt høyt opp, noe frøkna ikke hadde tid til å fikse på under photoshooten...
Kjolen har fått syv påsydde stjerner, og er visst veldig fin å danse i!!


Kjole nr 2 ble en skikkelig gladkjole- disse stoffene er diverse rester fra tidligere og de ramlet ut av resteposen og la seg fint til rette som om de hele tiden har vært bestemt for denne kjolen!! Denne har fått volanger på skuldrene, men disse kan tas av etter humør og værforhold ;) Str.128 er litt stort for I enda, noe som kom bedre frem på denne kjolen som har full lengde. Men det er godt å ha noe som kan brukes mer enn en sesong- og det geniale med disse kjolene er at man bare strammer knyttebåndene litt ekstra i starten, og løsner mer og mer etter som barna vokser!!! ( knyttebåndet er provisorisk, jeg må på handletur og finne et som passer perfekt...)


stoffene er: gul velour, blomstrete bomull, lilla cord og frottehåndkle. De applikerte blomstene er også frotte (rester fra firlinge-buksene)

Så tusen takk, Alin, for glimrende utfordring!! Gleder meg til neste pakke også- og i mellomtiden skal jeg planlegge flere slike kjoler, for de var både praktiske, fine og morsomme å sy!!

1 kommentar:

Soltoppen sa...

Så flotte kjolen ble. Særlig den siste falt i god smak hos meg.

Og masse nydelige stoffer da. Heldigen du!