onsdag 19. mai 2010

endelig skjer det litt!!


18 mai kom endelig pakken fra Bakker og jeg kunne få fylt opp staudebedet mitt!!! Nå har jeg et bed fullt av lekre hvite pinner og en og annen blomst.... Men forhåpentlig tar det ikke alt for lang tid før det spirer og gror!!Plantene ankom i en slags dvaletilstand og var ikke mye å se på!! Og jeg må inrømme at jeg ikke alltid var like sikker på hvilken ende som skulle opp!! *smiler* Håper jeg ikke har kludret det alt for mye til nå da!Mens jeg plantet ut fikk min mann snekret klatrestativ til klematisene!! jeg har to stykk plantet sammen, og de trives nesten alt for godt, og ble alt for tunge for det gamle espalieret. De har hengt i et eneste virr varr i over et år og er et sørgelig syn akkurat nå. Jeg måtte kutte ganske kraftig av dem bare for å få bort det gamle espalieret, desverre forsvant det da også en mengde knopper!! Krysser fingrene for at de liker det nye klatrestativet sitt, og at vi snart igjen kan nyte de vakre blomstene!!!I dag fikk jeg beiset, og da ble det litt mer nøytralt. I morgen skal jeg henge opp igjen klematisene- for godt håper jeg!! *host* se bort fra alt rotet under verandaen... der trengs det en real opprydding, men hvem har egentlig tid til slikt???Vi fikk også besøk i hagen i går kveld- til barnas store begeistring!! Lille 'Pigge' var en koselig kar, ikke alt for redd for nysgjerrige tobente og svært begeistret for sneglene som ungene foret ham med!! Han må for min del gjerne bli både lenge og vel- og spise seg tykk og feit! Det er nemlig ikke manko på disse slimete vesnene desverre!!I dag har det vært helt fantastisk vær her på sunnmøre!! Det førte til årets første grilling i hagen!! Litt fornyet energi til å fortsette mine mange hageprosjekt ble det også- og jeg har omsider gjort ferdig kanten på staudebedet!!


Dessuten har vi fått flyttet den første av to Rhododendronbusker som skal få fortsette livet lenger ned i skråningen. Nr to skal slå følge i morgen!!


Dette ble visst langt, men nå som jeg har et begynnende blomsterbed må jeg nesten avslutte med et lite blomsterbilde. Det kommer seg, om enn i sakte tempo!!

1 kommentar:

hjemme bra sa...

herlig med staudebedd! Håper plantane dine trivst godt og veks seg store og frodige!
Her held vi på med ein litn sukker-erter-åker :-) Snart klart til å plantes i, må berre fylle på litt meir jord, og kanskje litt gjødsel..