tirsdag 20. april 2010

Sommerfugl og Supert skjørt til femåringen min!!

Hver gang minstejenta ser denne kjolen sier hun 'den vil jeg ha!' Problemet er bare at kjolen er i størrelse 74, og uansett hvor vanskelig jeg synes det er å innse det, så er hun slett ingen baby lenger- faktisk blir hun hele fem år i dag!! Da fortjener hun nesten å få sin egen sommerfugl-kjole!!

Siden bursdagen ble feiret på søndag måtte hun få den på forskudd. Desverre glemte jeg å ta bilder av kjolen før pølse og muffins var inntatt- så foreløpig må det klare seg med en liten sniktitt.


Det er ikke lett å se på disse bildene, men den har en gul sommerfugl på magen, og nederst har den en kant i samme stoff som bryststykket og en blonde sydd fast i rullefalden. Den er som vanlig sydd i lys turkis bomullsateng fra stoff og stil, og ellers er det gule stoffet fra Ikea og det blomstrete har jeg kjøpt av Jubel via Sykroken, det har vel vært sengetøy en gang.


Hun måtte jo også få noe på selve dagen!! Dette skjørtet fikk jeg inspirasjon til da jeg såg barnetv!! Jentene på Super har de kuleste klærne!! Skjørtet ble et skikkelig svingskjørt, noe alle barn elsker!! Tror det må bli flere slike!!


En skikkelig morratrøtt femåring, men hun tødde opp litt etterhvert og fikk testet svingen i skjørtet!!


Det består av 16 deler + rib, er kantet med rødt skråbånd og har fått to røde knapper til pynt!! Disse stoffene har jeg også kjøpt av Jubel. Desverre er det blå stoffet mykere enn flodhestene, så det faller ikke helt slik jeg hadde tenkt meg det. Noen som har en lur måte å fikse det på??



Gratulerer så mye med dagen din, jenta mi!! Du er SUPER!!!

mandag 12. april 2010

Endelig vår!!

Det blir ikke mye søm på meg for tiden. Jeg er nemlig så innmari smittet med hagegalskap i år!! Det er jo VÅR!! Dersom du ønsker å lese om noen som kan hage, må du slutte å lese her og heller hoppe over til Nina i Paradiset!! Du snakker om inspirerende dame!!! Og så mye som hun rekker å få gjort i en travel hverdag!! Det er virkelig til å ta av seg hatten for!

Men den driftige Nina har inspirert meg til å ta et tak i min egen hage- og i år er jeg fast bestemt på å komme meg et laaaangt stykke videre!! Jeg har slitt og kjempet mot villnisset i skråningen vår  i mange år- stort sett uten å lykkes. Litt forskjellige årsaker til det, men hovedgrunnen var nok at vi ikke hadde de redskapene som trengtes!! På høsten i fjor fikk vi derimot anskaffet kantklipper, og med den fikk vi bort mesteparten av bringebærkrattet som truet med å ta over hele hagen. Straks snøen forsvant nå i våres fortsatte jeg der jeg slapp i fjor med å fjerne rusk og rask. I tillegg til bringebærene har vi også en svær haug med nedkappede trær/grener/rusk og rask som ble slengt dit da huset ble bygget. Nå har jeg fjernet alt jeg kan klare å bære selv, resten trenger jeg hjelp av motorsag/sterke mannfolk for å få bort!


Denne haugen ligger nå og venter på å komme til sitt siste hvilested, nøyaktig hva vi skal gjøre med den vet vi ikke enda, men den skal hvertfall ikke ligge på grensen til lekeplassen i all evighet....


Her er det som gjenstår. Nå er det riktignok kun det i forgrunnen her som tilhører oss, resten ligger på naboens eiendom. Vakkert er det i alle fall ikke!!!


Der som duken og den bare jorden nå er var det i fjor tett i tett med bringebærvillniss og tørre kvister mm. Nå har jeg endelig fått meg skikkelig greip- og da gikk det uendelig mye raskere og lettere å få bort røtter, stubber og steiner fra jorden her. Nå skal jeg ha på duk, bygge en liten støttemur opp mot nivået over og så skal rhododendronbuskene over der flyttes et hakk ned + få følge av noen andre busker. Der Rhododendronene står nå blir det barkdekket duk og enda en støttemur mot skrånende bed over. Den lekre leveggen der er det meningen skal dekkes av klatreroser. I går fikk jeg bundet opp den klatrerosen vi har der slik at den forhåpentlig setter mange skudd og gir rikelig blomstring. Fant nemlig denne videoen via Hagegal ( et hageforum!!) Jeg plantet også en Flammentanz + en lavendel for å holde (forhåpentlig) bladlusene borte! Gleder meg til en frodig rosevegg- selv om det antakelig er noe tidlig å gjøre seg forhåpninger om slikt enda.....



Her er en aldri så liten stenhaug jeg har samlet de siste ukene, med god hjelp av mine søte små- som av en eller annen grunn synes at dette er en festlig jobb!!! Stenene skal brukes både her og der- så heldig for oss at der er så mye sten i hagen, eller???


Her har jeg begynt å utvide et staudebed. Det skal gå langs kanten på plenen og litt utover skråningen. De to store stenene der skulle jeg helst ha fått flyttet og brukt i støttemuren, men da trenger jeg visst litt mer muskelkraft!! Og et spett antakelig...


Her er staudebedet fra en annen vinkel- og her skimtes vårhagens eneste fargeklatt: et par tuer med krokus! I vrihasselen der ses også en av hagens mange CD'er. De er det mest effektive middel mot hjort og rådyr som jeg har funnet til nå!! I år er første året krokus og tulipaner har fått stå i fred! CDene ble hengt opp på forsommeren i fjor, og siden har vi fått ha hagen og blomstene våre i fred!! Siden jeg aldri har fått nyte godt av tulipanløkene jeg har satt ned gadd jeg heller ikke plante nytt i fjor, men i år kommer det noen bittesmå tulipaner fra løkene jeg glemte å ta opp igjen i fjor vår!

Anbefaler alle å komme seg ut i hagen for å nyte våren!! Det er utrolig deilig å få bruke kroppen og samtidig se at hagen tar form!!