torsdag 30. juli 2009

skjørt til meg!

I vår var det en along på sykroken, der de som deltok sydde seg vendbare a-linjeskjørt. Jeg er litt treig og fikk ikke hevet meg med på den alongen. Men skjørt ville jeg ha likevel :D

Mitt er sydd av grov lin og turkis rib fra s&s, kantet og applikert med turkis/oransje bomull fra Lappestua. Det er foret med bomullsateng fra Kid, og har en kjempesøt knapp fra mormors samling.

(Skjørtet har vært brukt og vasket før bildet ble tatt.... men jeg hadde ikke tid til å la det få en omgang med strykehjernet også....)

Noen strikkeprosjekter



Jeg strikker ikke masse, men på rolige nattevakter, og på fergen på veg til nattevakter, kan det være greit å ha et strikketøy.

Kjolen er str. 3-6mnd, strikket i babyull fra sparkjøp. Fargene er offwhite, lilla, grønn og lysblå. Jeg ønsket en kjøligere variant av denne. Blir neppe strikket jakke og pannebånd til den her, er rimelig lei av de stripene nå!!! :D

Jeg har derfor brukt restegarnet til å strikke vest ala Mavia i steden... striper også her, men kunne bestemme dem fritt, og det ble ikke så mange tråder å feste til slutt.... Tror denne er ca str 1år.

torsdag 9. juli 2009

traktor bukse!

Denne buksen er sydd på bestilling til en liten gutt som har meldt ankomst i august-september. Jeg fikk frie tøyler, men det var ønsket en traktor-applikasjon på. Etter inspirasjon fra Jubel, har jeg gjort om et mønster på hengslebukse til å bli en knytebukse. Utgangspunktet var en bukse fra Ottobre 6/08, str 68. Tror det vil bli flere slike framover :D

Buksen er sydd i herlig limefarget fleece fra s&s, marine rib fra samme sted.


Lime og marine!!

Jeg har fått en ny fargekombo-favoritt!!! Lime og marine sammen er bare såå herlig!! :D Blir glad langt inn i sjelen av å jobbe med disse!!

Jeg har endelig fått meg overlockmaskin- en Janome MyLock 644D. Jeg elsker den!! Sømmene blir skikkelig proffe, og det går raskt og lett å sy!! Men jeg har jo måttet øve meg litt for å bli kjent med maskinen- litt skummelt med en kniv som danser opp og ned mens jeg syr! :D Derfor kommer det nå et ras med øvingsprodukter.Det blåste voldsomt da jeg tok bildene- så det var ikke lett å få dem til å henge skikkelig...

Første jeg sydde på overlocken, (som forøvrig har fått navnet Olai... ) var denne buksen som har lagt ferdigklippet i lange tider. Så lenge at jeg i farten ikke husker helt hvilken størrelse den er... muligens 90?? Denne er da i lyseblå, hvitprikket poplin og lime rib, begge stoff og stil. Applikert på diverse stjerner, og lommer i samme stoff, fra Lappestua. Jeg skylder på vinden her- den har faktisk rib på begge bena!! ;)


Så gikk jeg over til superkomboen min: lime og marine, og klippet i full fart ut to bodyer og tre luer:

Bodyene er i tynne jersey stoff fra stoff og stil, med elefanter og soler, marine rib. str.70. De mangler foreløpig trykknapper- men de blir handlet inn av min søster omtrent akkurat i dette øyeblikket :D


jeg har sydd to luer i de samme stoffene- de kan brukes fra begge sider, men ene siden har fått "ører". Luene er helt like, eneste som skiller er hvilken side som har ører.



Den tredje luen er i Lime fleece på ene siden og lime/marine-stripet jersey på andre. Alle luene har marine rib. Og de er størrelse 46 alle tre.



Glemte å si hvor mønstrene kommer fra: Buksen eget, modifisert fra AOH, body Alt om Håndarbeide nr 9/08. Luer, Ottobre nr 4/08.


En glemt liten sak...

Denne har vært ferdig lenge, har bare glemt å bloge den. Tights str 80, tilhører denne kjolen.


onsdag 1. juli 2009

Summerlove!



Jeg fikk bestilling på en veske som skulle være turkis med oransje detaljer, gjerne med et stort hjerte, Det er skikkelig deilige farger å jobbe med, og jeg har kost meg med prosjektet, Det betyr ikke dermed at resultatet blir så bra.... Som når man setter i gang og syr en dag man er syk og ikke har spist på veldig mange timer.....

Resultatet ble denne- og jeg må si jeg hadde troen på den veldig lenge, men etterhvert som den tok form ble det bare flere og flere detaljer som jeg ikke var fornøyd med. Til slutt måtte jeg bare konkludere med at jeg ikke kunne selge den!!



Sydd i turkis bomullstoff, applikert to store hjerter av fretex-gardin, pyntet med kroklisser og knapper. Den har to lommer invendig, kantet med samme fretex-stoff for at de ikke skal forsvinne i alt det turkise... Denne er foret med platevatt, noe jeg syntes ble for tykt og stivt til denne typen veske- bare en av mange detaljer jeg kke likte...


Av sted på butikken for å kjøpe mer stoff, og denne gangen tok jeg med et nydelig oransje batikkstoff til fôr. Vesken er altså oransje inni med to turkise lommer- lommene har fått en søt hjertebord langs toppen. Jeg applikerte på bare et hjerte denne gangen og plasserte det midt foran, noe som fungerte mye bedre!! Pynten ble også mye bedre på denne- søtt og enkelt med rød kroklisse rundt hjertet og en liten rød knapp fra mormors samling. Vesken er stivet av med tynn vlisofix og ble akkurat passe stiv. Vesken har fått navnet "Summerlove", så håper jeg at kunden liker den like godt som jeg gjør!!




... Ser jeg må prøve å få tatt bedre bilder av den...