lørdag 28. mars 2009

Etter avtale med Alin har jeg i dag fått unna noen halvferdige prosjekt... disse skjørtene til jentene mine har lagt ferdigklippet et par uker. Ble ikke helt fornøyd med applikasjonene på det rosa, så det ble færre "bomber" enn planlagt :) I tillegg har jeg sydd igjen "magoo" i bunn, og festet strikk i shortsen hans, så slipper han å tviholde på den når han er ute og går! Det er merkelig hvor mye mer effektiv jeg blir når jeg lager meg avtaler- ble til og med ferdig før "fristen" :D

skjørtene er sydd i rød cord + rib (s&s) rosa til O, str 110, oransje til I str122.


fredag 27. mars 2009

sykroktreff i Oslo!!

Sist helg hadde Sykroken treff på Lillestrøm. Fredagen møttes vi på Egon for å skravle oss opp litt :D. Lørdag hadde vi en flott dag på Thon hotell, der hadde vi god boltreplass og produserte en mengde aper og et par vesker.... Det var et supert treff med mye skravling og god mat!! Veldig gøy å bli kjent med personene bak nickene ;)

Her er mitt eksemplar av apen "magoo". mønsteret er fra "melly and me". Min magoo har fortsatt nåler i rumpen, og smiler litt skjevt- men han er da utrolig søt likevel :D Jeg slet med bihulebetennelse så det gikk ikke så fort med meg- ved bordet bak meg satt Emma og produserte to aper på en gang, og hun lå hele tiden foran meg i prosessen :D!!!

Her er hele apefamilien samlet!! Morsomt at de ble så forskjellige- en gjeng med personligheter :) Noen er mer forseggjorte enn andre.... :-p


Jentene falt pladask for sin nye apevenn, og ønsker seg et par til... mulig de får ønsket oppfylt en gang, men noen storproduksjon av aper blir det vel aldri.........!!!! tross alt er det ikke sååå morsomt å stappe slike tynne ben og armer....

Tusen takk til Happy for vellykket kidnapping ;) , Beate for overnatting og hyggelig lunsj, og Camilla for at du lånte meg symaskinen din!! Takk også til Liv Stine med familie for noen koselige dager- deilig å bli bortskjemt når en er syk!! Håper dere alle kan få til å ta turen over fjellet om ikke alt for lang tid :)

blog-konkurranser

To flinke "sydamer" har i disse dager konkurranse i sine bloger. Det er vel verdt å bruke litt tid inne hos begge to- her er det mange flotte produkter som man kan drømme om å eie- eller bli inspirert til å sy selv ;)


Shamu feirer to år som bloger med å lodde ut denne flotte vesken!

Kobra feirer 20000 besøkende i blogen sin :) Hun er en reser på barneluer, og lodder nå ut denne flotte luen!!

onsdag 25. mars 2009

bestillingskjoler...

Endelig er jeg ferdig med verdens skumleste prosjekt :D Skummelt fordi kunden er langt mer erfaren i søm enn jeg, og fordi jeg aldri har sydd i velour før- og det oppfører seg slett ikke sånn jeg hadde tenkt alltid!! Det har tatt sin tid, og har kostet meg mye søvn og svette... Jeg har lært uendelig masse av å sy disse kjolene, både om søm, mønstertilpassing og om meg selv :)

Jeg er veldig fornøyd med hvordan de ble seende ut til slutt- og til alt hell ser det ut til at de passer perfekt på sine nye eiere!! takk til annesan som turte å bestille kjolene mine :)

Kjole nr 1 er sydd i rød velour (strech chenille fra s&s) og tynn jersey i rosa med hvite sirkler, nederst på ermene er det rosa rib. Den er pyntet med et silkebånd, rød og rosa kroklisse, en blomsterapplikasjon og diverse mormor-knapper. Ca str 134-140. pris 380,-





Kjole nr 2: I turkis velour, gul-oransje ermer av en fretex-gardin, oransje rib. Den er pyntet med oransje og turkis kroklisse, en applikert blomst og noen mormor-knapper. Nederst har den en kant i samme stoff som ermene. str. 146, pris 380,-. Jeg måtte ha litt hjelp av en nabojente til denne- så takk til Andrea som stilte opp som prøvedokke, slik at jeg kunne tilpasse størrelsen!!



torsdag 19. mars 2009

..og dette lagde jeg til min hemmelige venn ;)

Til min hemmelige venn sydde jeg et bærenett/veske, i et nydelig stoff fra Åhlens. Jeg har sydd noen slike nett i det siste, for å ha til gaver- og kjenner at jeg er bittelitte kjempelei av å sy dem :D Men de blir hvertfall fine- og er praktiske å ha... fremgangsmåten har jeg lært av annesand, den finner dere i blogen hennes som jeg linker til herfra blogen ;)


Min hemmelige venn, prinsessevilikke, har en mini prinsesse som hvertfall ville ha rosa skjørt. Jeg hadde ikke rosa stoff, men rød cord med rosa detaljer ble veldig prinsessete det også :D Jeg holder på med tilsvarende skjørt til mine jenter, med litt andre detaljer, kanskje de til og med blir ferdige en gang ;)

Nå kan jeg endelig melde om at det skumle prosjektet mitt er ferdig og ble postlagt i dag. Rekner med å bloge resultatet litt ut i neste uke- kunden har førsterett til å se og godkjenne... I morgen reiser jeg til Oslo- der skal jeg treffe mange nettvenner og til og med noen venner jeg har truffet på mer tradisjonelt vis :D Gleder meg masse. Som jeg har nevnt før skal jeg sy en apekatt- hvis det blir vellykket skal jeg vise frem den også når jeg kommer hjem igjen :D

Ønsker dere alle en flott helg!!

onsdag 18. mars 2009

Gave til meg :D

Jeg har vært med på nok en runde med "hemmelig venn" på sykroken :) I går lå det en spennende pakke til meg i postkassen!! Den falt virkelig i smak, og jeg gleder meg masse til jeg har tid til å skape noe av alt dette!!- ideene strømmer på :D

Tuuusen takk til min hemmelige venn, som jeg "kjenner" som Melkebart :D gaven var midt i blinken!!

Først et oversiktsbilde over alt sammen:


Jeg fikk en flott lue, og jentene hver sin klemme med heklet blomst på- vi er superfornøyde alle tre!! :D O ville nesten ikke ta sin av seg når hun skulle legge seg i går, og I insisterte på å ha sin på i barnehagen.
Et rosa fløyelsstoff, og et nydelig blomstrete bomullstoff.
To virkelige skatter- som jeg har ønsket meg lenge!!! Tuusen takk- jeg har ikke ord for hva jeg føler for disse stoffene!!!
Bånd og knapper kan jo aldri slå feil, fargen kommer desverre ikke frem på bildet her- kroklissen er nyydelig limefarget, og knappene har smilefjes :)
må bare si det en gang til :) Tusen hjertelig takk!! Denne gaven gjorde meg skikkelig glad!! :D

mandag 2. mars 2009

..undervegs....


hei til alle som titter innom!!

Jeg har endelig klart å legge inn en teller- så nå får jeg sett at det faktisk er noen innom her og leser av og til. På få dager er jeg allerede oppe i 50 treff!! fantastisk :D Synes det er veldig gøy at du titter innom, og vil du si hei når du først er her, blir jeg veldig glad for kommentarer også!! Derfor har jeg lagt inn en "skravleboks" i margen her- der er det lett å poste noen ord i farten ;) Gleder meg til å høre fra deg!!

Føler meg nesten forpliktet til å bloge litt oftere også, når jeg har så hyppig besøk :D akkurat nå holder jeg på med et glad-skummelt prosjekt!! Det tar litt tid, både på tankestadiet og selve utførelsen, så har ikke så mye å vise frem enda... men to små smakebiter kan jeg gi!!

først en i yndlingsfargene mine for tiden- turkis og oransje er bare vidunderlig!!!! Blir glad når jeg jobber med denne- og samtidig en smule svett og søvnløs, for dette var langtfra enkelt!!!! :O)

En annen vakker kombinasjon er rødt og rosa!! Vokste jo opp i den tro at disse fargene sammen var fyfy- for noe tøv!!! :D Denne blir hvertfall sukkersøt og nydelig :)
Straks jeg har fått fra meg disse to skal jeg igang og pønske ut ny hemmelig venn gave! gleder meg masse til det! :) I tillegg går jeg og funderer på noen vesker- de begynner å modnes ferdig i hodet, nå trenger jeg bare litt tid til å virkeliggjøre dem!!

Som flere vel har fått med seg, så bruker jeg endel tid på Sykroken.net. Nå skal det være nytt landstreff, i Oslo denne gang, og jeg jobber med å klare å komme meg avgårde- må innrømme at jeg vil bli veldig skuffet om jeg ikke får det til!! Hvis alt går som jeg vil, blir det kanskje lagd en apekatt av for eksempel disse stoffene :D
Takk for besøket- og velkommen igjen :D