mandag 28. april 2008

bursdagskjolen i aksjon!

En litt uvillig modell, så ikke helt lett å få gode bilder :-) Blir bedre når det er varmt nok til å gå uten genser eller skjorte inni, men den passer hvertfall!



storesøsters festkjole

Fant plutselig ut at også I. trengte en kjole når vi skulle i konfirmasjon. A. likte ikke det andre forslaget mitt, og foreslo at jeg sydde om et gammelt velurskjørt som jeg aldri bruker lenger. Gikk i gang med å lage et kjoleliv, og etter endel prøving og feiling, og frem og tilbake mellom strikkepinner og heklenål, så ble det en heklet topp. Var ikke helt lett å sy i stoffet, men ble noenlunde fornøyd. I. var også veldig stolt, og forlangte å få bruke denne og ikke den nye "kinakjolen" som også kom i hus i mellomtiden! Yess :) Sydde matchende pannebånd, og har planer om å sy noen hårstrikk av restene.

har sydd den ekstra lang, så om hun ikke plutselig begynner å legge seg ut i bredden også, så kan hun nok bruke den lenge.

Lagde "mønster" til toppen etterhvert som jeg heklet. Foran ble det et lite hjerte, mens bak lagde jeg bare striper. Stroppene ble litt lange, det såg jeg først når hun hadde tatt den i bruk, mulig jeg korter ned litt en annen gang. Har planer om å pynte litt med enten paljetter eller rufsegarn el.a., men spørs om det blir noe nå når den er tatt i bruk...

fredag 18. april 2008

flere stoff

Fikk "lov" å kjøpe dette sengetøyet i går. I har allerede bestilt seg kjole... Tenker å sy forklekjoler og pannebånd til jentene, og kanskje en veske til meg selv.


baksiden er fargeløs, men kan bli fint som for i vesker m.m.

dukkesovepose

Denne skal være bursdagsgave til minstejenta. ("oppskrift" fant jeg på Simplicity) Veldig lett å lage, men jeg knota no litt likevel jeg, da! Sydd av de "gamle" gardinene fra jenterommet.

solskinnsdag


Ibens uglydoll

Ble så inspirert av eldstejentas tegning (nederst..) at jeg måtte prøve å lage en dukke. Har prøvd å være så tro mot designet som mulig i valg av stoffer og slikt. Min stakkars maskin syntes ikke om denne oppgaven, så utførelsen er slett ikke bra ( viser derfor ikke baksiden, hihi). kan hende jeg prøver meg igjen når jeg en gang får ny maskin... Men denne skal hvertfall lillesøster få i bursdagen, fra storesøster.




torsdag 10. april 2008

gjenbruks skjørt

Denne søte babykjolen var desverre blitt myglet øverst på brystet. (beklager uklart bilde) Den har derfor blitt sydd om til miniskjørt til femåringen. Hun ble veldig fornøyd, hvertfall :=)





Pyntet med mormors gamle knapper. Mangler en strikk i livet for å sikre at det henger oppe. Det er ikke så skjevt som det ser ut på bildet.. men kunne tatt meg litt bedre tid både på planlegging og utføring. Har det jo gjerne litt travelt..

onsdag 9. april 2008

VÅR!

Iben plukket inn krokus fra hagen. Eggeglasset har Otilie malt i barnehagen til påske.


mandag 7. april 2008

dåpskjole i hardangersøm

I første svangerskap broderte jeg dåpskjole + lue og matchende sengesett. Skal prøve å finne actionbilder senere...

Min mor sydde selve kjolen og luen. Mønsteret stod i Familien (skal se om jeg finner ut hvilket nr.) Hun jeg kjøpte stoffet med kunne ikke telle- så fikk flere tråder per cm enn det som stod i oppskriften- resultatet ble mye mer arbeid på meg (skulle egentlig holdt å repetere tre ganger per side, jeg måtte ha fem), men også en mye nettere og søtere blonde. Så alt i alt veldig fornøyd :-)


Veldig ustrøket på bildet her, men måtte bare ta bilde i full fart ;-)


onsdag 2. april 2008

nye stoff fra Ikea

De hadde utrolig mye fint på Ikea denne gangen! Og billig- ned i fem kroner meteren! Gleder meg til alt jeg skal lage av disse!



Må få tak i noe ensfarget stoff i rødt og/eller marine!




fargene kommer ikke skikkelig frem, grønfargen er mye skarpere gressgrønn.


Og så måtte jeg jo ha tråd som matcher...

skattkiste

Som barn arvet jeg en skuff full av knapper av min mormor. Denne trodde jeg at jeg hadde kastet i forbindelse med en flytting- men til min store glede fant jeg den igjen på loftet til mine foreldre nå i påsken! Blir en stund til jeg er tom for knapper :D

vår i hagen

kom meg endelig ut i hagen, og fant noen små skatter i alt villnisset!



reisestol

Etter inspirasjon fra sykroken har jeg prøvd meg på en reisestol. Utformingen ble til etterhvert, med utgangspunkt i noen stoffrester jeg hadde liggende. Den er ikke helt ferdig, jeg mangler noen klips eller annet til å feste stroppene med. Hadde bare en dukke som modell mens jeg sydde, men femåringen min fikk også plass i den, så det skal være mulig å tilpasse til riktig aldersgruppe... Den er også lagd slik at den skal passe de fleste stoler.

Er veldig fornøyd med fargene. Det blir en perfekt gave til en venninne som venter barn nå til sommeren!



på bildene er den veldig uferdig, mangler noen stropper, og flere deler som bare er festet med nåler, men det ferdige resultatet skiller seg ikke nevneverdig fra dette :D Første gang jeg har prøvd meg på applikasjon- ikke verdens fineste, men utført med min maskin er det nesten et lite mirakel :P I front er det mulig å brette opp kanten for å tilpasse et større barn, men der glemte jeg desverre applikasjonen før jeg sydde sammen delene.. man lærer stadig noe..




tirsdag 1. april 2008

julestrikk




kom skikkelig i siget på senhøsten, og produserte masse julegaver til jentene!